De Praktijk: Het behalen van het C rijbewijs is verplicht voor het besturen van voertuigen boven de 3500 Kg. De gemildelde leerling heeft zo’n 15 uur achter het stuur van onze Scania nodig om het rijden hiermee onder de knie te krijgen.
Alvorens men voor het praktijkexamen op kan moet men wel in het bezit zijn van 2 “deelcertificaten” van theoretische vakken.
1.Verkeerstheorie en Voertuigtechniek
2. Administratie goederen vervoer
3. Een 3e deelcertificaat (tbv het verkrijgen van uw Code 95 (-aantekening) is evt. ook nog te halen na het praktijkexamen en zal bestaan uit vragen over 3 cases (praktijksituaties) met 15 vragen per case over de gehele stof.

Vanaf 7 sept.2009 is, voor het behalen van deze Code 95, het praktijkexamen ook uitgebreid met 2 praktische toetsen. (Deze code 95 is verplicht wanneer men het C rijbewijs wil halen onder de 21 jaar.)
1. Praktische kennis van laden en lossen/Stuwen en enige arbo zaken.
2. Bijzondere verrichtingen besloten terrein (met pionnen)

De theorie opleiding
De theorie opleiding wordt in de avonduren gegeven en bestaat uit ongeveer 10 avonden.
Vereisten voor het theorie-examen Alvorens te kunnen deelnemen aan een der theoretische examens moet u zich uiteraard kunnen legitimeren. Dit kan naast het paspoort ook met een geldige identiteitskaart of een geldig Nederlands rijbewijs.

Men kan met de praktijk starten na het behalen van het eerste theoretische deel en de medische goedkeuring.

Voor het behalen/behouden van het C rijbewijs C moet men een medische keuring ondergaan bij:
* de eerste aanvraag van het rijbewijs;
* iedere verlenging van het rijbewijs (elke 5 jaar).
Deze keuring moet gedaan worden door een ARBO arts. (Hiervoor kunt u een geneeskundige verklaring downloaden bij www.mijn.cbr.nl.)
Dit kan o.a via regelzorg: www.regelzorg.nl/rijbewijs-keuringen/rijbewijskeuring-groot-rijbewijs-tot-70-75-jaar.html, Arbo-health in Utrecht, nummer 06-21878065 of een andere erkende arbo arts. De wachttijd voor verwerking van jouw keuringsgegevens bij het CBR is maar liefs 19 weken. Dus start daar zsm mee!

Alle houders van een rijbewijs C, afgegeven vóór 10 september 2009, zijn vrijgesteld van het behalen van de basiskwalificatie vakbekwaamheid. Zij hoeven vanaf die datum nog géén geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs te hebben. Werken zij beroepsmatig als chauffeur? Dan dienen zij wel nascholing te gaan volgen. In de eerste periode van verplichte nascholing hebben zij geen vijf, maar zeven jaar de tijd om hieraan te voldoen. Dit betekent dat zij de komende jaren 35 uur aan nascholing moeten volgen en uiterlijk op 10 september 2016 een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs moeten hebben.
Iedereen die zijn basis kwalificatie heeft behaald na 10 sept 2009 heeft dus gewoon 5 jaar voor zijn/haar nascholing

Uw opleiding:
De praktijk opleiding beslaat doorgaans 15 tot 25 lesuren (evt schatting na in-test van 2 uur)
De lessen zijn 2 uur per les.
Praktijk opleiding: (onze tarieven  excl. en incl.  BTW)
Lessen C per uur € 62,- /  € 75,02
Examen C  € 355,-  /  € 384,97

Volgorde van handelen:
Onze theorie cursussen worden doorlopend gegeven op 1 avond in de week. U kunt dus continu instromen. Voor de praktijk laat u zich eerst keuren bij een arbo arts. Na het behalen van het eerste theorie examen kunt u starten met het praktijk onderdeel. Natuurlijk kunt u wel alvast een In-test nemen voor een advies op maat.

Benodigde documenten bij het indienen van de aanvraag :
Rijbewijs en Geneeskundige verklaring, via www.mijn.cbr.nl € 37.80

Bedrijven die meerdere leerlingen aanleveren krijgen een korting van 5% op de lessen aangeboden.

Vul hieronder uw gegevens in dan nemen wij spoedig contact met u op.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

ACTIE

Bedrijven die meerdere leerlingen aanleveren krijgen een korting van 5 % op de lessen aangeboden