Alvorens u mag deelnemen aan het praktijkexamen voor personenauto, dient u in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Natuurlijk kunt u wel alvast beginnen met de praktijklessen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. U heeft dus voldoende gelegenheid, om uzelf door middel van rijlessen voor te bereiden op het praktijkexamen.

De theorie opleiding: De cursus voor het theoriecertificaat B wordt in besloten groepen, met veel persoonlijke aandacht, gegeven. Dit gebeurt in ons theorielokaal. Naast het doornemen van de lesstof, krijgt u extra tips en kunt u wennen aan de vraagstelling van het CBR met behulp van het “ABC-systeem”. Eventueel wordt individuele begeleiding toegepast.
De cursus bestaat uit 4 avonden van 1,5 uur en wordt op de dinsdagavond gehouden, van half acht tot negen uur. Om de ±5 weken start er een nieuwe cursus.

Het theorie examen Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit 65 vragen. 40 kennis vragen waarbij er 5 fouten zijn toegestaan en 25 gevaar herkenning waarvan u er de helft goed moet hebben.
De vragen zijn onderverdeeld in: — ja/nee vragen / — meerkeuzevragen / — open vragen Tijdens dit examen komen onder andere verkeersinzicht, rijgedrag en voertuigtechniek aan bod. Het examen duurt ca. 45 minuten
Vereisten voor het theorie-examen; — een geldig legitimatiebewijs (Ned. paspoort of Europees identiteitskaart). U kunt dit examen aanvragen door langs te komen (met uw identiteitsbewijs) bij de rijschool of door de CBR site” www.mijn.cbr.nl ” te bezoeken via internet met gebruik van uw DigiD.

De praktijk opleiding Voor de praktijkopleiding heeft u de keuze uit verschillende merken en modellen auto’s van recente bouwjaren. Zo wordt u in staat gesteld de rijlessen te volgen in een auto, voorzien van de nieuwe technieken.
Aangezien we 6 instructeurs hebben, kunt u meestal snel met de rijlessen beginnen. Wij lessen in Utrecht, Amersfoort en Tiel. Dit heeft als voordeel dat u snel vertrouwd raakt met de verkeerssituatie’s, welke u straks na het behalen van het examen ook tegen zult komen

Vereisten voor het Praktijk examen — een theorie-certificaat (geldig tot 1,5 jaar na behalen) — een geldig legitimatiebewijs (Ned. paspoort of Europees identiteitskaart). —oproepkaart ontvangen van uw instructeur waarop uw examentijd en datum en een ingevuld reflectie formulier(krijgt u van uw instructeur).

2todrive
De ins en outs van 2todrive; Hoe werkt het? · Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. · Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen. · Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. · Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach. · Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.
Meer informatie op: www.2todrive.nl
Speciale eisen: Een coach moet 5 jaar in het bezit zijn van zijn rijbewijs B, dit was voorheen 10 jaar. – Er is een minimumleeftijd ingevoerd voor coaches namelijk 27 jaar. –

Uw opleiding:
Uw opleiding bestaat uit Deel 1 (optioneel): vlak voor je 16e verjaardag
Theoriecursus 3 avonden van 2 uur à € 70,-, of Privéles à 25 euro per uur.
Theorie boekje € 20.00 Actie: Bij inleveren in goede staat 15 euro terug!

Tevens te koop theorie online examentraining voor € 15.00

Deel 2: na het behalen van je theorie en wanneer je 16,5 bent lessen voor praktijk van 1,5 uur per keer à € 75,-.
Deel 3: vanaf je 17e verjaardag mag je op examen
Kosten hiervoor zijn  € 230,-
Kosten Pakketten (onze tarieven zijn incl. BTW)
Pakket 1 €1580,-
27 uur’s opleiding incl. praktijkexamen
De lessen kunt u in overleg met uw instructeur verdelen over een periode naar uw wens.
Actie: 1 les van 1.5 uur gratis extra
Pakket 2 €1980,-
35 uur’s. opleiding incl. praktijkexamen
Deze kunt u eventueel ook verdelen in blokken van 3 uur en dat 3 maal per week, dan kunt u binnen 4 weken op voor uw examen
Actie: 1 les van 1.5 uur gratis extra én u mag gratis uw avondtheorie cursus volgen op de dinsdag avonden.

Benodigde documenten bij het indienen van de aanvraag :

Machtiging van de rijschool met uw Digid en invullen geneeskundigeverklaring  via internet

Vul hieronder uw gegevens in dan nemen wij spoedig contact met u op .


  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.

  Examen aanvragen

  via onderstaande link kunt u een examen aanvragen

  Examen aanvragen

   

  Voor nog meer informatie klik op onderstaande film